Openbaar vervoer tussen Moerzeke en centrum Hamme in proefproject ‘vervoer op maat’

Algemeen Gemeenten Hamme Moerzeke Nieuws

De verbinding tussen Moerzeke en het centrum van Hamme via het openbaar vervoer is opgenomen in een proefproject binnen de vervoerregio Aalst. Dat maakte schepen van Verkeer en Mobiliteit Koen Mettepenningen duidelijk op de gemeenteraad.

“Vanuit de overheid wordt gevraagd om nog meer in te zetten op een kwaliteitsvolle dienstverlening, met stiptheid, comfort en snelheid, naast het verbeteren van de doorstroming en de realisatie van vervoersknooppunten”, zegt schepen Koen Mettepenningen (CD&V). “Er zal worden ingezet op het juiste voertuig met de juiste capaciteit op de juiste plaats, zodat zowel stedelijke als minder bevolkte gebieden op een manier worden ontsloten waarbij het aanbod beter is afgestemd op de vraag. Op korte termijn wordt het netwerk van bussen en “vervoer op maat” in de regio herzien. Naast dit korte-termijn-proces wordt er parallel gewerkt aan een meer uitgebreid Mobiliteitsplan voor de regio, waar het openbaar vervoer op langere termijn bekeken wordt.”

“Er zal worden ingezet op het juiste voertuig met de juiste capaciteit op de juiste plaats”

De verbinding tussen Moerzeke en het centrum van Hamme zal worden aangepakt. “Ze zit vervat in één van de drie proefprojecten binnen onze vervoerregio”, gaat de schepen verder. “Het is de bedoeling dat er vervoer op maat komt, zodat de verbinding effectief beter wordt. Moerzeke met het centrum verbinden is de hoofdzaak, er zijn ook antennes voorzien met Kastel en Grembergen. Hoe het concreet zal worden aangepakt, daarover is voorlopig nog niet veel duidelijk.”