Afleveringen van Wh@evR! trekken telkens 21.000 kijkers

Algemeen Buggenhout Cultuur Dendermonde Gemeenten Nieuws

De dertiende en voorlopig laatste aflevering van de webserie Wh@evR! staat online. Met zo’n 21 000 kijkers per aflevering is het coronaproject van het Dendermondse productiehuis Camerata Productions alvast een succes te noemen.

“Webreeksen zoals onze Wh@evR! doen het tegenwoordig erg goed”, zegt Joris Verschueren, gedelegeerd producent van de reeks. “Het is korte, krachtige fictie in de tijdsgeest, leefwereld en via de online platformen waarmee de huidige generaties steeds meer verweven geraakt. We zijn dan ook bijzonder trots en dankbaar dat we met dit project een hele groep enthousiaste medewerkers hebben kunnen activeren in deze cultuurarme tijden. Het is een hele uitdaging geweest maar dat we als lokaal productiehuis op de steun mochten rekenen van zowel Stad Dendermonde als Gemeente Buggenhout is een enorme opsteker. Ze vormen dan ook het decor voor de reeks.”

“Het is een hele uitdaging geweest maar dat we als lokaal productiehuis op de steun mochten rekenen van zowel Stad Dendermonde als Gemeente Buggenhout is een enorme opsteker”

 

Alle afleveringen van Wh@evR! bij elkaar werd door Camerata Productions bijna een langspeelfilm afgeleverd. Dat zorgde voor heel wat uitdagingen voor de groep, zeker in volle coronatijden. “Het effectief opnemen was inderdaad een ander paar mouwen”, zegt regisseur Stijn De Wolf, “de opnames van deze reeks waren onderworpen aan de coronamaatregelen van Screen Flanders. De hoofdcast en de belangrijkste bijrollen vormden een professionele bubbel die regelmatig getest werd, zo konden zij onderling wel contactscènes spelen en quasi normaal acteren met elkaar. Ook de meeste nabije crewleden werden op voorhand getest al moesten wij uiteraard wel de hele draaiperiode onze mondmaskers ophouden, de grimemensen zelfs met mondmasker én faceshield. Het was soms een beetje een bevreemdende manier van werken, maar op beeld ziet het er allemaal quasi normaal uit.”

Of er een vervolg komt op deze webserie wordt momenteel onderzocht. Er steken ondertussen ook al heel wat andere theaterprojecten in de koelkast door het virus. “Hopelijk kunnen we in september 2021 weer voor het eerst live publiek ontvangen voor onze concerten rond de muziek van Andrew Lloyd Webber, die werden inmiddels al  twee keer uitgesteld. Daarna brengen we de musical OLIVER! naar GC De Pit. Er ligt dus nog heel wat werk op de plank, maar dat wilt per definitie niet zeggen dat een webserie zoals Wh@evR! al een eindig verhaal hoeft te zijn. De variatie in onze werking houdt ons gemotiveerd”, besluit Joris Verschueren.

 

Foto (c) Camerata Productions.