Leerlingen Atheneum leggen hindernissenparcours af voor Rode Neuzen

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

De leerlingen van basisschool Atheneum in Dendermonde zamelden geld in voor Rode Neuzen. Dat deden ze door zich te laten sponsoren en zoveel mogelijk rondjes af te leggen op een loopparcours vol hindernissen.

“Onze speelplaats wordt omgetoverd in het een hindernissenparcours”, zegt directeur Kathy Van Langenhoven van basisschool Atheneum. “We merken dat het aantal jongeren dat mentale problemen ervaart tijdens de eerste en ook tweede coronagolf zeer sterk toeneemt. Onder de vlag van Rode Neuzen neemt men initiatieven voor een sterkere mentale weerbaarheid van jongeren en koppelt men dit ook aan de huidige situatie.  Daarom willen wij ook als school hier ons steentje bijdragen en – naast de problematiek onder de aandacht brengen – ook gericht steunen via een hindernissenrun.”

“De leerlingen gingen vooraf zelf op zoek naar sponsors binnen de familie en vriendenkring”

De leerlingen liepen coronaproof per leerjaar. “Elk leerjaar kreeg 40 minuten de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen op het parcours. Het parcours bestond uit 8 verschillende hindernissen”, verduidelijkt de directeur. “De leerlingen gingen vooraf zelf op zoek naar sponsors binnen de familie en vriendenkring. Er kon een bedrag naar keuze geschonken worden per ronde die de leerling zouden lopen tijdens de actie. Sponsors kunnen ook een vast bedrag schenken in plaats van te sponsoren per ronde.”