Heraanleg tuin Herfstdroom zal meer kosten dan voorzien

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

De tuin van woon-zorgcentrum Herfstdroom wordt aangepakt, maar op de eerste raming kwam amper 1 offerte binnen. Dat bleek uit de gemeenteraad van november. Daarom werd het budget opgetrokken tot 85.000 euro en wordt het opnieuw mogelijk voor aannemers om een offerte in te dienen.

Het is de bedoeling om de tuin van Herfstdroom aan te leggen tot een aantrekkelijke, open en frisse tuin met struiken en bloemen op maat van de bewoners waar ze samen met bezoekers kunnen rondwandelen, genieten en gezellig kunnen keuvelen op de zitbanken of aan een terrastafel. De initiële opdracht, geraamd op 50.000 euro werd niet gegund en stopgezet aangezien er slechts één offerte werd ontvangen die het bedrag van de raming sterk overschreed. Een nieuwe procedure wordt opgestart met een gewijzigde raming aan 85.000 euro inclusief btw. Het gemeentebestuur zal het voorziene krediet verhogen bij de volgende aanpassing van het meerjarenplan.