Glasbollen Heizijde zitten onder de grond

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

In Lebbeke werden de glasbollen langs de Heizijdestraat recent ondergronds gebracht. Het moet de netheid op de site ten goede komen. Waar containers ondergronds gebracht werden, wordt er minder gesluikstort blijkt uit de cijfers van afvalintercommunale Verko.

“De overtreders kunnen het bijgeplaatste afval minder wegstoppen. Verder beperken ondergrondse glasbollen de visuele hinder en zorgen ze voor minder geluidsoverlast bij het deponeren van het glas. Na de glasbol aan de watertoren, is Heizijde de tweede plaats waar deze ondergronds wordt gebracht. Het gaat om een dubbele glasbol, die zorgt voor een netter straatbeeld én minder geluidshinder”, zegt schepen van leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA).

Voor de plaatsing van de ondergrondse glasbollen werkte de gemeente samen met de afvalintercommunale Verko. Een deel van de investering komt in aanmerking voor subsidie die uitgereikt wordt door Fostplus.