Snelheidsbeperking van 30 km/u op Tragelweg

Algemeen Gemeenten Nieuws Schellebelle Wichelen

Het gemeentebestuur van Wichelen besliste om van de Aard in Schellebelle in de richting van Uitbergen een fietsstraat te maken en op de Tragelweg naar Wetteren een snelheidsbeperking van 30 km/u in te voeren.

Omdat er heel wat verkeersproblemen zijn in het gehucht Aard in Schellebelle neemt de gemeente maatregelen. “Op 19 september was er al een inspraakvergadering met de mensen van de Aard”, zegt schepen van Mobiliteit Danny Praet (SAMEN). “Daar werd voorgesteld om een snelheidsbeperking van 30 km/u op de Tragelweg richting Wetteren in te voeren. Richting Uitbergen op de Aard beslissen we om er een fietsstraat in te stellen, daar mogen auto’s de fietsers niet voorbijsteken.”

“De snelheidsbeperking is een eerste stap, omdat heel veel sluipverkeer die weg neemt”

De snelheidsbeperking op de Tragelweg moet autobestuurders die niet in de buurt moeten zijn ontmoedigen het traject te nemen. “Het is constant een evenwicht zoeken tussen maatregelen, zodanig dat er toch ook nog auto’s toegelaten worden, want dat vinden de buurtbewoners ook belangrijk”, volgens burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN). “Voor ons als gemeente is het niet realistisch om de Aard af te sluiten van Wetteren, omdat je dan zorgt dat die mensen op een eiland terechtkomen. We kunnen ook de weginfrastructuur van de Tragelweg nog aanpassen, we zijn daarover in dialoog. De snelheidsbeperking is een eerste stap, omdat heel veel sluipverkeer die weg neemt.”