Eén van de favoriete pastagerechten hier thuis, ook bij de kinderen, is spaghetti carbonara. Je kan net als de Italianen de discussie voeren of er nu wel of geen room in mag zitten, maar wij vinden hem het lekkerste MET room. Dus hierbij het recept.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 g gerookte spekblokjes (dit mag ook meer zijn als je graag wat meer spekjes hebt)
- 5 eieren (gescheiden, we gebruiken enkel de dooiers)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
- 150 ml room
- 400g spaghetti
- 200g Parmezaanse kaas in blok
- peper en zout
- nootmuskaat
- olijfolie
Hoe ga ik te werk?
- Kook de spaghetti in een ruime pot met gezouten water.
- Neem ondertussen braadpan en verhit en beetje olijfolie.
- Bak de spekjes mooi krokant in de olie.
- Voeg de fijngesneden ui en look toe en bak mee tot hij glazig is.
- Meng in een schaal de eidooiers met de room en meng goed door elkaar. Kruid goed af met peper, een klein snufje zout en wat nootmuskaat.
- Giet de spaghetti af als hij beetgaar is.
- Meng de spekjes met ui onder de spaghetti en giet het mengsel van room en eieren erover. Laat dit niet te warm meer worden, anders gaan de eieren stollen.
- Serveer de pasta en werk af met flink wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Je kan ook nog een eidooier in de schaal (was deze eerst goed af) op het bord zetten ter garnering (zie foto).
Smakelijk!