Woon-zorgcentrum De Vliet maakt radio om overledenen te eren

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

Via Radio Trento werden de mensen die het leven lieten in woon-zorgcentrum De Vliet tijdens de eerste coronagolf herdacht. Er werden verzoekplaten gedraaid en teksten voorgelezen.

Omdat De liet deel uitmaakt van zorgnetwerk Trento werd de naam van het programma Radio Trento. “Door het coronavirus zijn er tijdens de eerste golf negen mensen overleden”, haalt Kristien Henderickx, de pastor in De Vliet aan. “Bij de tweede golf waar we nu in zitten blijven we gelukkig gespaard. Onze gedachten waren bij de eerste coronapiek tijdens Radio Trento en we toonden daarom ook beelden van de voorbije zes maanden. Het programma kon door de bewoners op de verschillende afdelingen gevolgd worden. En zij die in hun kamer moesten blijven hielpen we aan een tablet of een laptop. Familieleden hadden de mogelijkheid om alles via livestream mee te maken.”

Tijdens de Dag van de Medewerker werd Radio Trento al een keer geïnstalleerd en het initiatief wordt mogelijk tijdens de kerstperiode nog een keer herhaald. “We hebben de Dag van de Medewerker niet kunnen vieren zoals normaal in september en toen hebben we een eerste keer verzoeknummers gespeeld om het personeel een hart onder de riem te steken. Nu is het aan de bewoners. En er komt nog een derde uitzending rond Kerstmis. We hebben de smaak te pakken, omdat we merken dat dit enorm aanslaat”, alsnog de pastor.  “Veel nummers roepen herinneringen op en brengen troost. Net wat we allemaal nodig hebben in deze tijd. We zorgen voor verbondenheid door muziek, ondanks de afstand die we moeten houden.”