Vlaamse Energielening via vzw Bea loopt nog steeds

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

Voor de energielening werkt de gemeente Buggenhout samen met de vzw Bea. Dat zorgt voor begeleiding bij de dossiers voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen aan huizen.

Het gemeentebestuur laat de inwoners weten dat er nog steeds renteloos kan geleend worden voor zulke maatregelen, tot 15.000 euro. “Er zijn te weinig mensen die de weg vinden naar de Vlaamse Energielening”, vindt schepen van Milieu Geert Hermans (CD&V). “De energienormen worden steeds strenger en de renteloze lening is een handig hulpmiddel om eraan te voldoen voor wie werken plant.”

Er zijn aan de Vlaamse Energielening wel enkele voorwaarden verbonden. Zo is er een maximale inkomensgrens gesteld en ook Buggenhoutenaars met een vervangingsinkomen of die een verhoogde tegemoetkoming ontvangen kunnen zo’n groene lening aanvragen. Bea staat ze toe voor isolatiewerken, het plaatsen van nieuw schrijnwerk met hoogrendementsglas of zonnepanelen. Wie dat wil kan ook hulp via de renovatiecoach van de gemeente aanvragen.

Meer info: www.vzwbea.be.