Verko deelt peperkoeken harten uit aan ophaalploegen

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Gemeenten Hamme Lebbeke Nieuws Wichelen

De 20 ophaalploegen van Verko die het afval inzamelen werden getrakteerd op een peperkoeken hart.

Geen directie- en bestuursleden op de vuilniskar tijdens deze Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. Omwille van de geldende coronamaatregelen kon Verko geen ophaalploegen samenstellen met derden. Maar de ploegen narijden en hen een fijne attentie overhandigen, dat lukte wel. “Door corona is 2020 voor iedereen een bewogen jaar geweest. Veel organisaties konden hun dienstverlening niet of slechts gedeeltelijk aanbieden. Ook Verko deelde in de klappen”, bevestigt Peter De Leeuw, directeur van Verko. “Om de huis-aan-huisinzameling te kunnen garanderen, brengen en halen we afvalophalers naar en van de rondes. Zo vermijden we drie medewerkers tegelijk in de vrachtwagencabine. De recyclageparken en kringloopwinkels moesten in het voorjaar verplicht sluiten en openden opnieuw onder strikte voorzorgsmaatregelen. Ook nu zijn onze kringloopwinkels opnieuw gesloten. Gelukkig is er grote solidariteit onder het personeel om samen te zoeken en te werken aan oplossingen. Als directie zijn we fier op een team dat zich iedere dag wil engageren voor de uitdagingen van morgen.”

“Om de huis-aan-huisinzameling te kunnen garanderen, brengen en halen we afvalophalers naar en van de rondes. Zo vermijden we drie medewerkers tegelijk in de vrachtwagencabine”

En daarom werden ze aan het begin van de week getrakteerd op een ontbijt met koffiekoeken en volgde enkele dagen later dus het peperkoeken hart. Dagmar Van Doorsselaer, hr-manager Verko: “We vinden het belangrijk om tijdens de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter persoonlijk naar onze medewerkers te gaan om hen te bedanken en te blijven motiveren voor hun job, ook in moeilijke tijden. De ophalers en chauffeurs kregen allemaal een koeltas met fruitsap en een hartvormige peperkoek om hen symbolisch te bedanken voor hun harde inzet.”

 

Foto (c) Verko.