Verhalenverteller houdt marathon tot Pinksteren 2021

Algemeen Cultuur Gemeenten Nieuws Zele

Verteller Frank Van Mossevelde (64) uit Zele houdt een marathon. Tussen de afgelaste Roparun van 2020 en die van 2021 vertelt hij 52 verhalen voor het goede doel.

Omdat de Roparunpassage van dit jaar niet doorging omwille van corona besliste Frank Van Mossevelde om zich net als de organisatie van de estafetteloop in te zetten voor een goed doel rond kanker. En te doen waar hij goed in is: verhalen vertellen. “Elke week vertel ik op Facebook een op zichzelf staand verhaal, nu eens volks, dan weer spannend of grappig, serieus of pikant. Vooral voor volwassenen bedoeld”, legt Frank uit. “Ik baseer me bij de keuze voor de verhalen op het seizoen of de feestdagen. Zo vertelde ik al een Sint-Maartenverhaal en eentje om te griezelen rond Halloween. Ik probeer de verhalen ook te brengen vanop een andere locatie dan thuis op de bank. Zo nam ik er al op in het torentje van het gemeentehuis, aan de tuimelaarskapel en in het museum.”

“Ik baseer me bij de keuze voor de verhalen op het seizoen of de feestdagen”

In totaal zal Frank 52 verhalen vertellen, hij is ondertussen over de helft. Wie wil kan een bijdrage doen en storten voor Erkrido. “De interactie met het publiek mis ik”, gaat Frank verder. “Maar we maken er het beste van. Mensen die het willen kunnen iets doneren voor Ekrido. Ik koos die vereniging omdat ze te maken heeft met kanker, waar ook Roparun zich voor inzet. Bovendien ken ik de mensen die erbij betrokken zijn. Ik ga door tot Pinksteren 2021.”

www.facebook.com/frank.vanmossevelde.9