Sport- en jeugdactiviteiten tot en met 12 jaar opnieuw toegelaten

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws Sport

Sportclubs, cultuur- en jeugdverenigingen mogen in Dendermonde vanaf maandag 30 november opnieuw activiteiten organiseren voor leden tot en met 12 jaar, zowel binnen als buiten. Dat besliste de lokale veiligheidscel.

“Deze versoepeling komt er op basis van de daling van het aantal coronabesmettingen, maar ook op vraag van de sportclubs, de jeugdverenigingen en de ouders. Als stad dragen wij de mentale en fysieke gezondheid van onze kinderen en jongeren hoog in het vaandel”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “De clubs en verenigingen mogen – met respect voor de federale richtlijnen – hun werking opnieuw opstarten. De sporthallen en buitensportinfrastructuur van de stad zijn opnieuw toegankelijk voor jeugdsportactiviteiten van onze sportclubs. Nevenactiviteiten, zoals Sinterklaasfeesten of afhaal-eetfestijnen, blijven verboden. Het enige doel is kinderen opnieuw te laten sporten, bewegen en spelen binnen georganiseerd verband.”

“Als stad dragen wij de mentale en fysieke gezondheid van onze kinderen en jongeren hoog in het vaandel”

Het aantal coronabesmettingen in Dendermonde is gedaald tegenover enkele weken terug, maar de cijfers overschrijden nog ruim de drempelwaarde van 20. De incidentiewaarde in Dendermonde (dat zijn de besmettingen verrekend per 100.000 inwoners) bedraagt nog altijd 115,5. Om dit cijfer verder te doen dalen, blijft het cruciaal om de maatregelen vol te houden. “We zijn ervan overtuigd dat de verenigingen opnieuw zullen klaarstaan om kinderen op een veilige manier aan het verenigingsleven te laten deelnemen. We hebben de voorbije maanden gezien hoe flexibel zij zijn om dit in goede banen te leiden”, zegt schepen van Jeugd en Sport Nele Cleemput (CD&V). “We willen elke Dendermondenaar, elke vereniging, elke sporter en elke ouder bedanken voor het geduld en doorzettingsvermogen, en wensen alle kinderen alvast veel plezier in hun sportclub of jeugdvereniging.”