Sinterklaas maakt tocht van 27 kilometer door Buggenhout

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

Sinterklaas komt naar Buggenhout. Hij bezorgde de gemeente een videoboodschap waarin dat duidelijk wordt. De heilige man plant een bezoek op zondag 29 november.

Hij vroeg in de boodschap om zoveel mogelijk tekeningen voor de ramen te hangen, om zo makkelijk de weg te vinden door de bosgemeente. De man blijkt niet zo handig met de gps. Sinterklaas doet Buggenhout aan vanop een rijdende boot en moet zoals iedereen afstand bewaren omwille van corona. Hij stippelde samen met zijn zwarte pieten een route uit van 27 kilometer door Briel, Opdorp, het centrum en Opstal om samenscholingen te vermijden en zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden een glimp van de Sint op te vangen. Deze route staat hier.

Ze start om 13 uur aan de Brielkapel en eindigt rond 16 uur in de Kasteelstraat. De Sint zal nergens stoppen, afstand houden en de Pieten zullen een mondmasker dragen. Sinterklaas vraagt aan alle inwoners van Buggenhout om achter het raam of aan de deur te blijven, de nodige afstand te respecteren en niemand thuis uit te nodigen.

 

Foto (c) Gemeente Buggenhout.