Premie voor starters binnen en buiten het kernwinkelgebied

Algemeen Gemeenten Hamme Nieuws

Op de gemeenteraad werd een nieuwe premie goedgekeurd. Die is er voor ondernemers die een nieuwe zaak opstarten, zowel binnen als buiten het Hamse kernwinkelgebied.

In 2014 werd de starterspremie in het leven geroepen om de startende lokale handelaar in Hamme te ondersteunen. Sinds dat jaar werd er in het meerjarenplan geld gebudgetteerd voor de premie. Het doel blijft om het ondernemerschap binnen de gemeente te stimuleren. En dit jaar zijn ze aanzienlijk opgetrokken. De gemeenteraad keurde de beslissing om dat te doen in november goed.

Wie start met een zaak in het kernwinkelgebied ontvangt 4.000 euro. Voorheen was dat 750 of 500 euro, afhankelijk van enkele parameters. Wie een nieuwe onderneming begint buiten het kernwinkelgebied kan rekenen op 1.250 euro, terwijl daar tot nu geen premie kon voor verkregen worden. Het gemeentebestuur hoopt met de verhoging het handelscentrum te versterken en meer handelaars aan te trekken.