Meer dan zestig bewoners Kruyenberg besmet met Covid-19

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

Er kwamen deze week nog eens 30 besmettingen met het coronavirus bij in woon-zorgcentrum Kruyenberg in Berlare. Het gaat om 25 bewoners en 5 personeelsleden. Daardoor hebben er nu in totaal 62 bewoners Covid-19.

Ook 24 personeelsleden zijn besmet. Eerder kondigde het woon-zorgcentrum al aan te zullen samenwerken met zelfstandige thuisverpleegsters om de uitval bij het personeel op te vangen. Dat de besmettingsgraad in Kruyenberg groot is staat vast. Blijkbaar tonen de individuele testresultaten vaak een hoge virale lading aan bij de bewoners, wat inhoudt dat er iemand zeer besmettelijk is. De directie overlegde met de arts en de hygiënist van ziekenhuis Sint-Blasius over de toestand. Er werd beslist om de hele voorziening te aanzien als potentieel besmet en dus geen aparte covid-19-afdelingen meer in te richten.

De voorbije weken werden regelmatig bewoners verhuisd. Dat is door die beslissing niet meer nodig. Familieleden en ander bezoek zijn nog niet toegelaten, videobellen wel. Maar vanuit Kruyenberg wordt gevraagd om dat rond de middag te doen, omdat de voormiddag liefst voorbehouden blijft voor de verzorging van de bewoners. Een ander gevolg van de situatie is dat de was niet meer door familieleden kan gedaan worden, maar enkel nog door de wasserij waar het woon-zorgcentum mee samenwerkt.