Groepsaankoop levert 371 nieuwe Lebbeekse bomen op

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

Het gemeentebestuur van Lebbeke organiseerde een groepsaankoop voor bomen. En die blijkt geslaagd, want liefst 371 exemplaren werden er besteld door tachtig gezinnen.

“Groen brengt leven. Meer groen is goed voor het klimaat én voor het algemeen welzijn. De komende jaren willen we veel bomen aanplanten en dat kan niet zonder de hulp van onze burgers. Maar liefst 80 Lebbeekse gezinnen bestelden samen 371 bomen”, zegt schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA). “We kunnen dus spreken van een zeer geslaagde actie.”

“Door het aanplanten van deze bomen kunnen private tuinen meer vergroenen en natuurlijker worden ingericht”

De bomen worden bedeeld op zaterdag 12 december 2020 tussen 9 en 13 uur op parking Beeckman, de parking tussen de Centrumstraat en de parking van cc De Biekorf. Per boom krijgen de deelnemers ook gratis een steunpaal en een boombinder mee, samen met de nodige instructies om de bomen op de correcte manier te planten en te verzorgen. “Door het aanplanten van deze bomen kunnen private tuinen meer vergroenen en natuurlijker worden ingericht. Daarnaast kunnen deze bomen een substantiële bijdrage leveren in het bestrijden van het hitte-eilandeffect en het versterken van groenblauwe verbindingen”, vervolgt schepen van Klimaat Mike Torck (Groen). “We willen de deelnemende gezinnen dan ook bedanken om hun steentje bij te dragen.”