Gemeente bezoekt alleenstaande 85-plussers

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

Om de 85-plussers te bereiken, die niet altijd digitaal actief zijn, stuurt de gemeente hen deze week een brief. Daarin wordt het zorg- en ondersteuningsaanbod toegelicht. Ook de bib-aan-huis wordt in de kijker gezet.

“Tijdens deze coronacrisis denken we extra aan haar kwetsbare inwoners”, zegt schepen van Sociale Zaken Goedele De Cock (SP.A-Groen). “Voor alleenstaande 85-plussers gaan we nog een stapje verder. Zij krijgen in de loop van de komende weken voordeurbezoek. Vrijwilligers en medewerkers van gemeentelijke diensten die door corona gesloten zijn, komen langs voor een bemoedigende babbel en luisteren naar de noden. Bovendien krijgen de oudste inwoners ook een lekkere attentie. Dat de coronacrisis aansleept valt zwaar. Wie oud is en er alleen voorstaat heeft het vaak extra moeilijk. De eenzaamheid weegt door. We willen met deze actie in de verf zetten dat onze meest kwetsbare burgers maar 1 telefoontje of 1 babbel verwijderd zijn van hulp. Wie ons nodig heeft, kan op ons rekenen.”