Dagboek van een asielhond vangt zieke, gewonde en palliatieve viervoeters op

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

Dagboek van een asielhond van de Zeelse Arianna Thiré krijgt een uitbreiding. De vzw zal ook zieke, gewonde en palliatieve honden opvangen.

“Ik blijf Dagboek van een asielhond verderzetten”, verduidelijkt Arianna Thiré. “Ik schrijf het verhaal van de hond vanuit de ik-persoon. En dat werkt. We hebben zo bijna 200 honden een plek bezorgd in een warm gezin. We zijn een echte ‘community’ geworden. En het zijn tenslotte allemaal honden die een uitdaging vormen om ze te adopteren.” Arianna heeft een groot hart voor viervoeters, ook voor de zieke, gewonde en palliatieve. “Die willen we nog een mooi leven geven door ze over te nemen van andere instanties, niet van particulieren. Maximum vijf tegelijkertijd zullen we er opvangen. Mijn hond Beau die een poot verloor in de strijd tegen botkanker is onze mascotte.”

Het is de bedoeling om met opvanggezinnen te werken. En bij het initiatief krijgt Arianna hulp van Jessy De Rouck uit Zele en Carolien Van Linter uit Berlare. Het is een tussenstap, want Arianna droomt er al enkele jaren van om een asiel te openen. Alleen is het vinden van een geschikt veel lastiger dan gedacht. “In industriezones staan er wel leeg, maar die zijn enorm duur om te kopen of te huren. In landbouwgebied iets oprichten kan ook, maar ook daar gelden bovenop het vinden van een gebouw ook nog heel wat regels waaraan voldaan dient te worden. En dat terwijl er echt wel nood is aan opvangmogelijkheden voor honden in onze streek.”

Meer info op de Facebookpagina van Dagboek van een asielhond.