Buurderij vindt onderkomen in Gildenhuis

Algemeen Buggenhout Dendermonde Gemeenten Nieuws

Buurderij Dendermonde is elke donderdagavond in het Gildenhuis in Sint-Gillis-bij-Dendermonde, op de hoek van de Processiestraat en de Otterstraat te vinden. Het initiatief verhuisde van jeugdhuis Zenith naar daar. Bestellingen ophalen kan ook in Buggenhout.

Nadat Jeugdhuis Zenith tijdens de lockdown in maart de deuren sloot ging ik op zoek naar een tijdelijke nieuwe locatie voor mijn 17 producenten”, zegt Nora Lorré, verantwoordelijke Buurderij Dendermonde. “Ik kon terecht in het Gildenhuis waar we coronaproof de plotse, enorm gestegen vraag naar onze lokale producten konden bolwerken. De nette, grote, goed verlichte zaal met ruime parking achteraan en gemakkelijke, overdekte gelegenheid tot laden en lossen maakte het Gildenhuis tot het gedroomde tijdelijke distributiecentrum. In juni keerden we terug naar JH Zenith, waar ik veel minder plaats had én waar de jeugd na 3 jaar hun donderdagavond terug wilde. Ik ben blij dat ik de vraag opnieuw stelde aan het Gildenhuis en dat ik hier opnieuw heel goed ontvangen werd. Het is ondertussen onze vaste locatie geworden.”

Buurderij zette de verhuis goed in met 3 extra producenten. “Het gaat om Sweet Mania met de lekkerste cupcakes uit de omstreek, ze bieden ook vegan en glutenvrije opties”, gaat Nora Lorré verder. “We hebben ook Kickles met haar spicy laksa pasta, ketchup en pickles en Ortiga met 2 nieuwe DIY-boxen en nieuwe kruidenmelanges in het aanbod. Recentelijk hebben we ook onze nieuwe producent Miolo mogen verwelkomen die glutenvrije, verse biopasta maakt. Spaghetti, tagliatelle, verse lasagnes en crostata. Bestellen kan online via www.boerenenburen.be, elke week tot en met de nacht van dinsdag op woendag 2.30 uur, op donderdag kan je afhalen in het Gildenhuis van 17.30 tot 19 uur of aan huis laten leveren tussen 19 en 22 uur. Je kan je bestelling ook afhalen op vrijdag in Tarra Verpakkingsvrij en Wallabieke op de Provincialebaan in Buggenhout van 10 tot 20 uur.”