‘Berlijns kussen’ als proefopstelling in de Elststraat

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

Er ligt een nieuwe proefopstelling in de Elststraat om het verkeer te remmen. Het gaat deze keer om een zogenaamd ‘Berlijns kussen’.

Voorheen lag er in de straat een drempel, ook als test. “Bij de zoektocht naar de beste oplossing voor snelheidsremming in de Zeelse straten, vervingen we de drempel in de Elststraat door een ‘Berlijns kussen’. We meten opnieuw het omgevingsgeluid en effect op de snelheid om die dan te vergelijken met de eerdere proefopstelling”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).

In de Oude Kouterdreef en de Driesstraat blijven de drempels voorlopig liggen. Bewoners uit de betreffende straten gaven in het verleden al aan dat er veel te snel werd gereden. “Binnen een paar maanden zullen we met de buurt bekijken wat in de drie straten de beste oplossing is. Die wordt dan definitief ingevoerd”, volgens de burgemeester.