Woonplus organiseert webinar rond huurwetgeving

Algemeen Gemeenten Nieuws Wichelen

Donderdag organiseert Woonplus in samenwerking met de drie lokale besturen (Laarne, Wetteren en Wichelen) en haar partners een webinar over huurwetgeving voor huurders.

Woninghuurcontracten die vanaf 1 januari 2019 gesloten worden, vallen onder de toepassing van het Vlaams Woninghuurdecreet. Dit decreet regelt heel wat zaken zoals de duur van de huurovereenkomst, de opzeggingsmogelijkheden, de verplichtingen van de huurder met betrekking tot onderhoud en herstellingen, de plichten van de verhuurder etc. Een doolhof aan regels, verplichtingen en rechten waar je als huurder soms de weg niet meer in kan vinden.

Tijdens deze infosessie leert men de rechten en plichten als huurder beter kennen, waardoor met meer kennis van zaken een woning kan gehuurd worden. Een medewerker van de Huurdersbond Oost-Vlaanderen wijst iedereen tijdens het webinar dat start om 19 uur op de belangrijkste elementen in de wetgeving op een duidelijke en eenvoudige manier. Inschrijven kan via woonplus-lww@laarne.be of via de website www.woonplus-lww.be.