Twee woningen wijken om rooilijn te realiseren in Karel Haegenstraat

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

Twee woningen in de Karel Haegenstraat verdwijnen onder de sloophamer. De gemeente Zele kocht ze om de rooilijn te realiseren zoals in de rest van de smalle straat.

Eén woning was al in het bezit van het gemeentebestuur, de andere kwam leeg na een overlijden. Het gaat om de huizen met nummer 14 en nummer 16. Allebei staan ze meerdere meters voor de rooilijn in de Karel Haegenstraat. “Gelet op de slechte staat van deze woning en het feit dat ze zwaar getroffen is door de rooilijn, loopt momenteel een procedure om deze woning af te breken. Het is een halfopen bebouwing, gebouwd tegen nummer 16. Ook dit betreft een oude woning, eveneens zwaar getroffen door de rooilijn”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).

De aankoop van het huis met nummer 16 werd door de gemeenteraad goedgekeurd voor een bedrag van rond de 86.000 euro. Na de afbraak kan er opnieuw gebouwd worden op de percelen. “Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning worden de twee huizen gesloopt en kan de rooilijn worden gerealiseerd, om vervolgens de resterende gronden te vervreemden”, alsnog de burgemeester.