Pizza’s komen warm uit de bakautomaat

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

Zelenaar Atilla Ertas heeft van de coronacrisis gebruikgemaakt om een pizza-automaat te ontwikkelen. Voortaan kan iedereen dus ook op die manier aan een warme maaltijd geraken.

Atilla had al een eigen pizzeria en daar komt nu met Pizzazoid een automaat bij. “Dit is de toekomst”, zegt Atilla Ertas. “Omdat er geen contact nodig is tussen mensen en niemand ergens moet binnenstappen. Toen ik op doorreis was door Frankrijk enkele maanden geleden zag ik precies wat ik zocht. Daar stonden al zulke automaten. Ik investeerde direct in eentje voor Zele. Er staat ook eentje in Westerlo en er zijn er nog in de maak.” De Zeelse automaat staat op de Gentsesteenweg. Ondertussen staat er ook al eentje in Lokeren. “Voorlopig is er keuze uit zes soorten pizza”, alsnog Atilla. “Maar in totaal kunnen we wel twintig soorten pizza aanbieden. Ze zitten in een frigo en bij een bestelling haalt een robot ze eruit en worden ze in een oven geschoven. Op drie minuten tijd is je pizza krokant gebakken. Er komen geen handen aan te pas, als de pizza klaar is wordt hij in een doos gelegd en zo komt hij dan uit de automaat. Zo zijn er 24 uur op 24 pizza’s te verkrijgen, op een superhygiënische manier.”

“Voorlopig is er keuze uit zes soorten pizza”

En het gaat snel, want sinds de automaat er staat zijn de pizza’s in trek. “Sommige soorten zijn snel uitverkocht. Maar we lossen dat op, door extra personeel in te zetten. Dat zal ook nodig zijn als het aantal automaten uitbreidt. Het is ook de bedoeling om de automaten te verhuren voor evenementen. We hebben onze tijd genomen om de juiste samenstelling van het deeg te bepalen. En het is nu al duidelijk dat het werkt. De kwaliteit die de automaat levert kunnen we zelfs in onze zaak niet halen.”