Nieuwe bestuursploeg voor Jong N-VA

Gemeenten Lebbeke Nieuws Politiek

Met enkele interne verschuivingen en de aanwinst van twee nieuwe bestuursleden is Jong N-VA Lebbeke klaar voor een doorstart. Met Evert Van der Poten is er ook een nieuwe voorzitter.

Na een tijdelijke coronastop schiet Jong N-VA Lebbeke terug uit de startblokken en dat gebeurt meteen met een vernieuwde bestuursploeg. Naast een interne wissel binnen het kernbestuur, worden er ook meteen twee nieuwe bestuursleden verwelkomd. Brent Roelandt geeft zijn rol als voorzitter door aan Evert Van der Poten. Hij was secretaris van de afdeling. “Na 4 jaar de fakkel mogen doorgeven, is niet meer dan de juiste keuze”, stelt Brent Roelandt. “Nu ik ook voorzitter ben van Jong N-VA Dender en coördinator van onze regio, moet de afdeling de nodige aandacht kunnen krijgen en dat zal met Evert zeker en vast zo zijn.”

Parlementair medewerker

Evert Van der Poten, 25 jaar en parlementair medewerker in het Vlaams Parlement voor Marius Meremans, is een Denderbellenaar in hart en nieren. “Ik ben fier in de voetsporen van Brent te mogen treden,” zegt hij. “Dankzij Brent ben ik bij Jong N-VA Lebbeke terecht gekomen. Met hem hebben we in het verleden al mooie dingen verwezenlijkt. Ik heb er dan ook heel veel zin in om met veel energie en enthousiasme mijn schouders onder deze nieuwe ploeg te zetten. De doorstart wordt gemaakt en we zullen snel, net zoals voor de coronaperiode, ons steentje bijdragen aan de Lebbeekse en Vlaamse samenleving.”

Naast de voorzitterswissel worden Killian Vandenbroeck en Quinten Bosman verwelkomd in het team. Killian, zoon van Raf Vandenbroeck en Carla Perdaens en kleinzoon van François Perdaens, is 23 en afkomstig uit Denderbelle. Als bouwkundig ingenieur werkt hij bij Jan De Nul als werfleider. Quinten is 19 jaar oud en komt uit Lebbeke. Hij studeert financiën- en verzekeringswezen aan de Arteveldehogeschool te Gent.

 

Foto (c) Jong N-VA Lebbeke.