Naakte sporters voor iedereen zichtbaar in kleedkamergang De Klodde

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

Het was Herman Van Driessche van N-VA die een probleempje rond de kleedkamers in de nieuwe sporthal De Klodde aankaartte op de gemeenteraad. Wie in de gang passeert ziet volgens het oppositieraadslid sporters die douchen in al hun glorie staan. De schepenen van Sport en AGB zullen het probleem oplossen.

De kleedkamers worden momenteel niet gebruikt omwille van de coronamaatregelen, maar wanneer dat wel mag waarschuwt Herman Van Driessche (N-VA) ervoor dat douchende sporters in hun blootje kunnen gezien worden door wie in de kleedkamergang passeert. “Mensen kunnen vanop de gang zien wie er onder de douche staat. In tijden van Me Too lijkt mij dat toch niet echt ideaal”, zegt het gemeenteraadslid. “Het gaat om dames, heren en kinderen. Een heikel probleem dat moet opgelost worden. Verschillende mensen zijn mij dat komen vertellen. En zij tillen er toch zwaar aan.”

“Mensen kunnen vanop de gang zien wie er onder de douche staat”

Schepen van Sport Francis De Donder (Leefbaarder Zele) antwoordde op de gemeenteraad het euvel te zullen bekijken. “De deuren kunnen van binnenaf gesloten worden, zodat er van buitenaf niemand binnen kan”, zegt hij. “Bij de douches boven is er een schutting voorzien, voor die op het gelijkvloers zullen we nagaan wat we eventueel kunnen doen, zodat wie onder de douche staat uit het zicht verdwijnt.”