Vandaag mag ik jullie een eerste receptje voorstellen. Ik sta ervoor om te koken volgens de seizoenen en aangezien we nog steeds in de herfst zijn, heb ik gekozen voor een hartverwarmende herfstsoep met pompoen. Ik werk graag met verschillende kruiden, dus deze pompoensoep is zeker kruidig.
Ingrediënten voor 1 kom soep
- halve Hokkaido-pompoen (ook Red Kuri genoemd), gepeld in grove stukken
- 3 uien, gepeld, in grove stukken en pitten verwijderd.
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 koffielepel kerriepoeder Hot madras (of gewoon kerriepoeder indien minder pittig gewenst)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- zout
- peper
- salie voor de afwerking
- olijfolie
Hoe ga ik te werk?
- Stoof de groenten aan in olijfolie
- Kruid met paprika, kerriepoeder, laat de kruiden even meebakken. Zo geven ze meer smaak af. Kruid ook met peper en zout
- Bevochtig met 2,5l water en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe.
- Laat de soep ongeveer 40min koken zonder deksel.
- Mix de soep.
- Indien de soep nog te dik is, kan je nog wat water toevoegen en opnieuw mixen.
- Werk af met gesnipperde salie (dit kan ook zonder)
Smakelijk!