Gemeente ondersteunt provinciale groepsaankoop groene stroom en aardgas

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

Het gemeentebestuur van Lebbeke ondersteunt de groepsaankoop lokale groene stroom en aardgas van de provincie Oost-Vlaanderen. Alle geïnteresseerde inwoners van Lebbeke kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Op 2 februari 2021 wordt er een veiling georganiseerd waarbij de provincie de leverancier met de scherpste prijs selecteert. “Hoe meer inwoners zich inschrijven, hoe groter de korting die energieleveranciers kunnen geven”, volgens schepen van Energie Mike Torck (Groen).

De groepsaankoop is inmiddels aan de 10de editie toe en ook in Lebbeke inmiddels goed ingeburgerd. “Vorig jaar schreven meer dan 600 Lebbeekse gezinnen zich in voor de groepsaankoop. 55% van de deelnemers ging ook effectief in op het aanbod dat ze kregen”, zegt schepen van Energie Mike Torck (Groen). “Dat stemt overeen met het gemiddelde (53%) van alle deelnemers over heel de provincie. Wie zeker wil zijn van een goede prijs voor elektriciteit en aardgas zou elk jaar zijn energiecontract moeten evalueren. Ook wie in het verleden al eens deelnam aan de groepsaankoop doet best elk jaar mee om te kunnen blijven genieten van de kortingen.”

“Vorig jaar schreven meer dan 600 Lebbeekse gezinnen zich in voor de groepsaankoop”

De provincie zorgt voor de administratie die gepaard gaat met een eventuele wijziging van leverancier of contract. “Het is niet altijd gemakkelijk om de weg te vinden in de massa energieleveranciers en energiecontracten die worden aangeboden. Wie deelneemt aan de groepsaankoop kan de administratie overlaten aan de organisatoren van de groepsaankoop en zo rekenen op een vlotte overstap”, zegt schepen Torck. Nog tot en met 2 februari 2021 kunnen geïnteresseerden inschrijven via de website www.oost-vlaanderen.be/groenestroom of via de milieudienst van de gemeente Lebbeke (052/46 82 47 of milieudienst@lebbeke.be). “Deelnemers ontvangen ten laatste op 17 maart een vrijblijvend voorstel en hebben dan tijd tot 30 april om te beslissen of ze op het voorstel ingaan.”