Gemeente lanceert wandeling met Warme William

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

De gemeente Lebbeke lanceert de Warme Williamwandeling. Een blauwe beer neemt kinderen mee op sleeptouw en geeft hen opdrachtjes.

“Warme William wil kinderen en jongeren een hart onder de riem steken”, zegt schepen van sociale zaken Goedele De Cock (SP.A-Groen). “Zeker in deze coronatijden zijn mentaal welbevinden en veerkracht voor iedereen heel belangrijk. Daarom stippelden we een wandeling met opdrachten uit. Nu er niet zoveel mag, is het een uitgelezen kans om er in de bubbel van het gezin nog eens op uit te trekken.” Warme William neemt kinderen de komende maanden mee op wandel. Onderweg geeft hij opdrachten en tips. Na elke opdracht krijgen de kinderen een letter en zo kunnen ze de geheime boodschap van Warme William ontdekken.

“Zeker in deze coronatijden zijn mentaal welbevinden en veerkracht voor iedereen heel belangrijk. Daarom stippelden we een wandeling met opdrachten uit”

De eerste wandeling start en eindigt aan de kerk van de Minnestraat. “Ze is 5 kilometer lang en loopt nog tot eind december. Met dank aan Ludo Pissens van de Denderklokjes om een mooie kindvriendelijke wandeling voor ons uit te stippelen. Kinderen die de geheime boodschap ontdekt hebben, sturen die naar huisvanhetkind@lebbeke.be. Ze mogen nadien een kleine beloning in de brievenbus verwachten. En binnenkort kondigen we volgende wandelingen aan.”

 

Foto (c) Gemeente Lebbeke.