Aantal besmettingen in Kruyenberg opnieuw gestegen

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

Nadat de resultaten van de laatste coronatesten in woon-zorgcentrum Kruyenberg in Berlare binnenkwamen was de conclusie dat er in totaal 37 bewoners besmet zijn met het virus. Ook 19 medewerkers testten positief.

Het cijfer is opnieuw gestegen. In Kruyenberg vinden ze het lastig om goed te kunnen werken, omdat de testresultaten pas na een paar dagen gekend zijn. Daarom werd een samenwerking opgezet met ziekenhuis Sint-Blasius in Dendermonde. Daar garandeert het labo dat de analyse van de testen al na 24 uur een resultaat oplevert. Deze week worden alle bewoners en personeelsleden die eerder negatief testten opnieuw getest. De frequentie blijft aangehouden tot er geen besmettingen meer bijkomen.

In het woon-zorgcentrum zijn intussen drie cohorte-afdelingen ingericht. Daar liggen de bewoners die besmet zijn met het coronavirus. Omdat er veel personeelsleden moeten gemist worden werden de thuisverplegers van I-mens ingeschakeld om te helpen. Kruyenberg wil nu eerst de virusuitbraak onder controle krijgen alvorens opnieuw bezoek toe te laten.