Rode Kruis organiseert afhaalpunt beschermingsmiddelen

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

Wie beschermingsmateriaal nodig heeft als professioneel kan daarvoor bij het Rode Kruis in Berlare terecht. Daar is een afhaalpunt geïnstalleerd.

Op negen plekken in Oost-Vlaanderen is het mogelijk om beschermingsmateriaal af te halen. Ook in Berlare dus, waar twee keer per week vrijwilligers de post van het Rode Kruis in de Baron Tibbautstraat open houden. “Zorgverleners kunnen bij ons op vaste tijdstippen terecht om hun pakket op te halen”, zegt Nico Van Den Meersch, voorzitter van de Berlaarse afdeling van het Rode Kruis. “Onze gemeente ligt vrij centraal in de provincie, we beschikken over voldoende stockageruimte en hebben de nodige vrijwilligers om het verdeelpunt operationeel te houden, logisch dat ook wij een verdeelpunt hebben.”

Tot midden januari volgend jaar kan er in veilige omstandigheden beschermingsmateriaal afgehaald worden. “Onze gebouwen zijn gevestigd in een vroegere rijkswachtkazerne. Het onthaal heeft een loket met kogelwerend glas, nog een overblijfsel van vroeger. De afgelopen dagen brachten vrijwilligers de nodige markeringen aan en zijn desinfectiezuilen geplaatst”, besluit de voorzitter.

 

Foto (c) Rode Kruis Berlare.