Outdooractiviteiten voor kinderen jonger dan 13 nog niet toegelaten

Algemeen Gemeenten Hamme Nieuws

Na overleg met de gouverneur van Oost-Vlaanderen, de medische discipline en de lokale veiligheidscel besliste het gemeentebestuur van Hamme om de opschorting van alle cultuur-, sport- en jeugdwerkingen en -activiteiten voor -13-jarigen te verlengen tot en met 30 november 2020.

Afgelopen maandag zijn alle Hamse scholen terug kunnen opstarten. De verlengde herfstvakantie en het tijdelijk verbod van vrijetijdsactiviteiten voor -13-jarigen hebben de snel stijgende curve met besmettingen in de gemeente kunnen afzwakken. Uit de recentste cijfers werd vastgesteld dat het virus nog steeds actief circuleert in alle leeftijdsgroepen van de Hamse bevolking. Onmiddellijk alle activiteiten terug laten plaatsvinden, zouden de eerder genomen inspanningen teniet doen. “We mogen het virus nu niet terug aan kracht laten winnen”, staat er te lezen op de website van de gemeente. “Daarom werd er – op advies van de lokale veiligheidcel – beslist om het effect van de heropstart van de scholen op de besmettingsgraad in Hamme af te wachten.”

Bijgevolg worden de vrijetijdsactiviteiten voor -13-jarigen tot en met 30 november on hold geplaatst. De gemeentelijke veiligheidscel evalueert de lokale situatie wekelijks. Ook voor de -13-jarigen geldt de uitzondering voor sportbeoefening outdoor.