Natuurspeelplek aan Festivalhal bijna helemaal aangelegd

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

Zesduizend vierkante meter speelplezier in de natuur van het Donkoeverpark, dat is wat de gemeente Berlare samen met het Regionaal Landschap Schelde Durme en de provincie heeft verwezenlijkt. De aanleg is bijna klaar, daarna is het wachten tot de lente van volgend jaar om spelen toe te laten, want dan zal alles in volle bloei zijn.

“De speelheuvel met waterpomp is aangelegd, net als het evenwichtsparcours. Er staan schommels en een glijbaan. En er is ook een picknickplek met zitbanken. Verder komt er ook een bijenhotel en een bloemenweide. Tussen de bomen zijn hangmatten gehangen. Er is al hard gewerkt”, vindt schepen van Toerisme Steven Vandersnickt (Open VLD). “Het wordt een leuke plek om te vertoeven vanaf het voorjaar van 2021. Een extra troef voor onze gemeente.”

Het plan en de uitvoering zijn in handen van het Regionaal Landschap Schelde Durme. Tot eind november wordt er gewerkt, nadien krijgt de natuur de kans om zich te herstellen. Het project kost 126.500 euro. De gemeente kan rekenen op een subsidie van 30 procent.