Illustratoren fleuren etalages op voor Vitrien om te zien

Algemeen Gemeenten Hamme Nieuws

Enkele vitrines van Hamse handelszaken zijn in samenwerking met vier illustratoren onder handen genomen. Ze vormen samen de actie ‘Vitrien om te zien’ en hebben de bedoeling om het straatbeeld op te fleuren.

De voorbije maanden zijn er over heel Vlaanderen spontane acties ontstaan om tekeningen aan te brengen op ramen. Vaak als boodschap aan de buitenwereld om de moed in deze moeilijke maanden niet te laten zakken en opnieuw een lach op het gezicht van de toevallige voorbijganger te brengen. Dit vormde de insteek om ook enkele etalages van Hamse winkels en handelspanden op te frissen. Er werd steeds aandacht besteed dat de producten en diensten van de handelszaak een prominente rol kregen, maar telkens met een grappige of ontroerende twist. Dansende Hamse Wuitens, vallende pralines, een poes die van wellness houdt en een roeiende berenmatroos vormen maar een kleine greep uit de verschillende taferelen.

De illustraties werden aangebracht bij negen zaken. Naast het opfleuren van de vitrines geeft de gemeente de lokale illustratoren de kans om hun werk aan de buitenwereld te tonen op een leuke en laagdrempelige manier. Er zal bekeken worden of dit initiatief in de toekomst herhaald zal worden.