Gemeentebestuur neemt extra maatregelen bovenop die van hogere overheden

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

Door strengere maatregelen en stijgende cijfers betreffende Covid-19 zag Buggenhout zich genoodzaakt om extra maatregelen te nemen. Deze hebben betrekking tot de eigen gemeentelijke infrastructuur en de evenementen. GC De Pit zal een maand sluiten. Ook evenementen op Buggenhouts grondgebied kunnen niet plaatsvinden tot het einde van 2020.

“Deze maatregelen worden genomen om de sociale contacten te beperken, ook voor -12- jarigen. Daarnaast zijn deze noodzakelijk om te vermijden dat de gezondheidszorg onder zodanig zware druk komt te staan dat de algemene zorgverlening volledig in het gedrang komt”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). “Het gemeentelijk instructiezwembad wordt gesloten. Indoorsporten worden stilgelegd voor alle leeftijden. Sportcentrum De Pit wordt gesloten alsook de Orangerie in Opdorp. Evenementen en socio-culturele manifestaties op Buggenhouts grondgebied worden zowel indoor als outdoor verboden tot en met 31 december. De gemeentelijke socio-culturele infrastructuur wordt voor dezelfde periode voor het publiek gesloten, met uitzondering van de bibliotheken.”

“Evenementen en socio-culturele manifestaties op Buggenhouts grondgebied worden zowel indoor als outdoor verboden tot en met 31 december”

Indien nodig kunnen deze maatregelen verlengd worden. Dat hangt af van de evolutie van de coronabesmettingen en de maatregelen van de hogere overheid. “Alle fysieke samenkomsten in de context van vrijetijdsverenigingen en -clubs zijn verboden, ook voor leden jonger dan 12 jaar, ongeacht of deze samenkomsten buiten of binnen plaatsvinden. De werking van alle sportclubs en jeugdverenigingen wordt stil gelegd.We hopen samen met u ervoor te zorgen dat de maatregelen optimaal werken zodat we de curve omlaag kunnen halen. De maatregelen zijn niet leuk, maar worden genomen om de druk op onze gezondheidszorg te doen afnemen en het coronavirus in te dijken.”