De Venne heeft nieuwe keuken

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws Uitbergen

Gemeenschapscentrum De Venne in de Veerstraat in Uitbergen beschikt voortaan over een keuken. De gemeente liet er een aanbouw optrekken. Op de site zijn er ook 22 extra parkeerplekken door de afbraak van de voormalige kinderopvang.

Op vraag van de verenigingen die regelmatig gebruik maken van De Venne kwam er een nieuwe keuken. Het gemeenschapscentrum staat er al sinds 2006, maar voor eetfestijnen werd gebruikgemaakt van de keuken in de naastgelegen kinderopvang. “Het besluit was na verschillende vergaderingen om de huidige infrastructuur van De Venne uit te breiden met 55 vierkante meter extra ruimte en een keuken”, legt schepen van Cultuur Carine Meyers (Open VLD) uit. “Bij elke stap werd de dorpsraad betrokken. Zij vroegen bijvoorbeeld ook een vaatwasser voor de afwas na een eetfestijn. En die is geplaatst.”

“Uitbergen heeft er nu een mooie ruimte, extra parking en een overdekte fietsenstalling bij”

Voor alle werken samen trok het gemeentebestuur bijna 250.000 euro uit. “De kinderopvang verhuisde enkele jaren geleden al naar de voormalige pastorij op het dorpsplein in Uitbergen. Met de sloop kwam er plaats vrij voor 22 extra parkeerplaatsen. Die zijn meer dan welkom in de kern van Uitbergen”, zegt schepen van Patrimonium Steven Vandersnickt (Open VLD). “Uitbergen heeft er nu een mooie ruimte, extra parking en een overdekte fietsenstalling bij.” Er was een officiële heropening van De Venne voorzien tijdens de kermisweek in Uitbergen, maar door corona was dat niet mogelijk.