Bib lanceert voorleesverhalen en nieuwe gedichtenwandelroute

Algemeen Buggenhout Cultuur Gemeenten Nieuws

De bibliotheek van Buggenhout start met voorleesverhaaltjes tijdens de Voorleesweek en neemt een nieuwe gedichtenwandelroute in gebruik in Buggenhoutbos.

“Van 21 tot 29 november vindt in Vlaanderen de Voorleesweek plaats. Speciaal hiervoor heeft onze bib verschillende bundels met mooie voorleesverhalen samengesteld”, zegt schepen van Cultuur Mieke Van Malderen (CD&V). “Vanaf zaterdag 21 november zullen er op buggenhout.bibliotheek.be elke dag twee nieuwe voorleesverhalen verschijnen. Eentje voor de leeftijd 0 tot 5 jaar en eentje voor de leeftijd 5 tot 9 jaar. Ze zijn gratis te downloaden en men kan zo een hele voorleesweek inspiratie opdoen om elke avond een leuk verhaaltje voor te lezen.”

Daarnaast opent BIB Buggenhout in januari een nieuwe wandelroute met gedichten in Buggenhoutbos. “Dat naar aanleiding van de poëzieweek 2021. Langs de route zullen verschillende borden met gedichten geplaatst worden. Een aantal van deze gedichten moeten echter nog geschreven worden. En iedereen kan dat doen”, zegt de schepen nog. “We houden een gedichtenwedstrijd die voor iedereen toegankelijk is. Wilt u kans maken dat uw gedicht daar ook bij is? Stuur dan voor 21 december 2020 uw gedichten naar bib@buggenhout.be. Het thema van de poëzieweek is ‘Samen’ en dat thema moet natuurlijk ook in de gedichten terug te vinden zijn. Een onafhankelijke jury zal alle gedichten beoordelen.”