Omgekeerde advent met verwenpakketten voor kansarme gezinnen

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

Nu de feestdagen er bijna aankomen krijgen heel wat mensen het extra moeilijk. Mee door de coronacrisis. Maar met Reverse Advent is er een nieuw initiatief dat kansarmen verwenpakketten bezorgt. Nathalie Redant kwam op het idee en krijgt steun van Welzijnsschakel Samenvloeiing.

“Iedereen gaat op zoek naar lichtpuntjes in deze winterse dagen”, zegt Nathalie Redant. “Iedereen kent de typische adventskalenders waarvan onze kinderen of zelfs de volwassenen dag voor dag enthousiast een deurtje open maken. Ik dacht dat het ook omgekeerd kon. Dat we er niet uithalen maar in stoppen, voor anderen die het niet zo makkelijk hebben. Voor zij die geen kalender kunnen omhoog hangen. Zo ontstond ‘Reverse Advent’. Het idee is om tot en met 15 december elke dag een cadeautje in een grote doos of zak te stoppen. Zeep, shampoo, wasproduct, een sjaal of speelgoed. Liefst niet teveel eten, de houdbaarheid moet lang genoeg zijn. De pakketjes worden daarna door ons verzameld en verdeeld. In samenwerking met Samenvloeiing. Zo kunnen we allemaal samen zorgen voor fantastische kerstpakketten voor diegenen die het zich niet kunnen veroorloven.”

Ondertussen dienden zich al zestig vrijwilligers aan. Gino Bertin is er één van. “Dit project zorgt voor een straaltje licht in deze donkere dagen”, vindt hij. “En voor sommigen zijn het héél donkere dagen. De verwenpakketten zullen gevarieerd zijn. Sommigen geven zeep, bodylotion, kaarsen, waar anderen denken aan een geschenkcheque, een boek of zelfgemaakte mondmaskers. Maar ook voedsel en andere snoepertjes zullen van de partij zijn.” De pakketten worden op 20 december bij de mensen thuis bezorgd.