Groot feest voor Sinterklaas kan niet, wel is er een zoektocht met opdrachten

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

Zaterdag komt de Sint aan in ons land. Helaas kan hij door de coronamaatregelen niet naar Dendermonde komen om een groot feest te geven zoals andere jaren. Maar er zijn wel verschillende alternatieven. Zo is er in aanloop naar 6 december een zoektocht in het centrum van de stad. Daarbij moeten kinderen opzoek gaan naar Pieten die opdrachtjes voor hen hebben.

“De kinderen in de Dendermondse scholen een boekje met meer info. Wie de zoektocht toch al wil doen, kan het boekje ook al online vinden op www.dendermonde.be/sintindendermonde. Daar vind je niet enkel de zoektocht maar ook allerlei andere ontspanning zoals een woordzoeker, doolhof en knutselactiviteiten. Allemaal in het thema van Sint en Piet uiteraard. Hou de pagina in de gaten want regelmatig komt er nog een nieuwe activiteit bij”, zegt schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V).

“We hopen dat met al deze alternatieven de kindjes een leuke Sintperiode hebben”

Op 29 november stonden er drie Sintvoorstellingen op het programma in CC Belgica. “Helaas kunnen ook deze niet doorgaan. Maar daarvoor werd een oplossing gevonden, de voorstelling zal live te volgen zijn op de website. Of voor als je kindje dan net een dutje doet, kan je die ook achteraf nog herbekijken. We hopen dat met al deze alternatieven de kindjes een leuke Sintperiode hebben. En vooral dat ze braaf zijn en een leuke cadeautjes in hun schoen krijgen op 6 december.”