Werken Bogaert: fietspaden gegoten tot aan kruispunt Mosstraat

Algemeen Gemeenten Nieuws Wichelen

Samen met Farys en Aquafin voert de gemeente Wichelen werken uit aan Bogaert. Er worden ook fietspaden aangelegd. Ondertussen zijn de fietspaden gegoten tot aan het kruispunt met de Mosstraat.

Voor de werken kreeg de gemeente financiële steun voor fietsinfrastructuur via het Fietsfonds. En ook subsidies van het Minafonds voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. De werken zitten op schema en zullen nog enkele weken duren. Naast het gieten van het fietspad zijn ook de funderingen voor de voetpaden en de boordstenen aangebracht. En er is een nieuwe toezichtput op het kruispunt met de Elsbrug geplaatst.

De komende week wordt een dekplaat op de nieuwe toezichtput voorzien, en worden de kolken en de glijbekisting gepland voor fase 3 geplaatst. Nadien volgen nog de fundering voor de rijweg en het herstellen van het voetpad. Tot slot krijgt het verkeersplateau van de Mosstraat nog rode beton.