Vuurwerkpijlen verstoren nachtrust

Algemeen Dendermonde Gemeenten Grembergen Hamme Lebbeke Nieuws

In de nacht van zaterdag op zondag hoorden inwoners van Lebbeke, Dendermonde, Grembergen en Hamme dat er vuurwerk werd afgestoken. Ze schreven dat op de sociale media, maar bij de politiediensten kwamen maar een paar meldingen binnen.

Lebbekenaars spreken over harde knallen die leken op geweerschoten rond 2 uur ‘s nachts. De lokale politie van Lebbeke-Buggenhout kreeg een oproep rond 2.20 uur en stuurde een patrouille. Er werd een doos bestemd voor vuurwerkpijlen gevonden op de openbare weg. Leeg. Personen werden er niet aangetroffen. Ook in Dendermonde werd gewag gemaakt van het afsteken van vuurwerk. Daar hoorden ze acht keer knallen. Een bewoner van het begijnhof zag de gloed boven de huisjes. Vermoedelijk werden de pijlen aangestoken aan ‘t Saske.

Het lawaai in de doodstille omgeving was te horen tot in Grembergen. Maar ook verderop in Hamme werd de nachtrust verstoord door hevige ontploffingsgeluiden. De politie voert een onderzoek, volgens meerdere mensen is het illegale vuurwerkfeestje al enkele zaterdagen na elkaar aan de gang.

 

Foto (c) Malte Luc via Pexels.