Vijf bestuurders voor de politierechter na te hoge snelheid

Algemeen Nieuws Wichelen

De lokale politie van Wetteren/Laarne/Wichelen maakte de cijfers van de snelheidscontroles in oktober bekend. Er werden 11.469 voertuigen gecontroleerd, 905 bestuurders duwden het gaspedaal te hard in. Vijf daarvan gingen zo stevig over de schreef dat ze zich voor de politierechter zullen moeten verantwoorden.

Bijna 8 procent van de gecontroleerde wagens reed te snel. De lokale politie controleerde in oktober in verschillende straten. De meeste overtredingen werden begaan op de Heide, daar reed bijna 18 procent van de bestuurders die de camera passeerden te snel. De hoogst gemeten snelheid was er 71 km/u, terwijl er maximum 50 km/u toegelaten is. Verder waren er ook veel inbreuken op de Wanzelesteenweg en in de Schoolstraat.

Topsnelheden werden er echter genoteerd op de Ledebaan waar een bestuurder gesnapt werd aan 104 km/u, terwijl er maar 70 km/u mag gereden worden. En in de Paepestraat werd een wagen geflitst aan 84 km/u, de maximum toegelaten snelheid is er 50 km/u.