Keerpuntbos in Stenenmolenstraat: terrein plantklaar

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

In de Stenenmolenstraat wordt met het Keerpuntbos een nieuw woud aangeplant. Door het gemeentebestuur in samenwerking met Natuurpunt ‘s Heerenbosch.

“De plannen worden volop gemaakt en uitgevoerd”, zegt schepen van Natuur Geert Hermans (CD&V). “Natuurpunt is eigenaar van het perceel en zal dit terrein bebossen. De gemeente verzorgde de logistieke ondersteuning door het terrein plantklaar te maken. De naam is symbolisch gekozen omdat de Covid-pandemie voor vele mensen een keerpunt betekent. Dit bos wordt een herinnering aan de slachtoffers van Covid-19 en als hommage aan de zorgverleners. Er komt een informatiebord, een gedenksteen en een bezinningsplaats. Vooral voor de scholen is dit een ideale plek als buitenklas en dit tijdens de 4 seizoenen.”

Foto’s (c) Geert Hermans.