Drie medewerkers Molenkouter positief, maar zonder symptomen coronavirus

Algemeen Gemeenten Nieuws Wichelen

De voorbije week werden opnieuw coronatesten uitgevoerd in woon-zorgcentrum Molenkouter. Drie personen testten positief, maar vertonen geen symptomen.

Meer dan 120 testen werden uitgevoerd. Alle medewerkers, vrijwilligers en enkele bewoners ondergingen die. De drie die positief testten werden preventief thuis in quarantaine geplaatst. “Gezien het groot aantal negatieve resultaten is dit wel zeer goed nieuws”, staat er te lezen op de Facebookpagina van het rusthuis. “Daarenboven konden we vorige donderdag de cohorte in de polyvalente zaal stoppen en zijn alle eerder positief geteste bewoners teruggekeerd naar hun vertrouwde assistentiewoning of kamer. We zijn ook opgelucht dat de huidige bezoekregeling voor elke afdeling kan behouden blijven. Dit bevestigt het belang van onze preventieve screenings en die blijven we de komende dagen en weken verder uitvoeren.”

Ook de directrice die bij een vorige test positief bleek gaat opnieuw aan de slag op maandag 16 november. “We hopen de situatie op deze manier onder controle te houden en willen ook al onze medewerkers en vrijwilligers nogmaals heel hard bedanken voor hun inzet, veerkracht en wendbaarheid de voorbije weken. Elk van hen draagt zijn onmisbaar steentje bij aan de dam die we blijven opbouwen tegen het virus.”