30ste Roparun passeert niet in Zele, Opstal of Dendermonde

Algemeen Buggenhout Dendermonde Gemeenten Nieuws Opstal Sport Varia Zele

De komende editie van de Roparun vindt volledig in Nederland plaats. De startlocatie is in Landgraaf en de finish in Rotterdam. “De afgelopen jaren waren onze startplaatsen in Parijs en Hamburg/Bremen en liep de route door Frankrijk, België en Duitsland naar de finish in Rotterdam. In 2021 is het is de dertigste keer dat de Roparun plaatsvindt. Deze bijzondere editie ‘Roparun NL’ vindt plaats in het Pinksterweekend van 22 tot en met 24 mei 2021”, zegt directeur Wiljan Vloet.

In 202ging de Roparun niet door, maar brachten de teams desondanks een bedrag bijeen van ruim twee miljoen euro. Met het binnenkomende geld steunt Roparun projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. “Die mensen en die projecten verdienen ook de komende jaren onze steun”, volgens Wiljan Vloet. “Daarom zetten we alles op alles om de Roparun in 2021 door te laten gaan in welke vorm dan ook. Gezien de situatie rond corona is onze aanname dat een route met driehonderd teams en achtduizend deelnemers die door vier verschillende landen gaan, erg ingewikkeld en waarschijnlijk onmogelijk is. Daarom blijven we in 2021 volledig in Nederland. Uitgangspunt is dat we ook in 2021 met een lengte van ongeveer 550 kilometer de langste estafettetocht ter wereld blijven. Vanuit Landgraaf lopen er twee routes naar Rotterdam waar de teams uit kunnen kiezen.” 

Gezien de situatie rond corona is onze aanname dat een route met driehonderd teams en achtduizend deelnemers die door vier verschillende landen gaan, erg ingewikkeld en waarschijnlijk onmogelijk is

Bij ons passeerde de estafetteloop in Opstal, Dendermonde en Zele. De ontvangst van de lopers zorgde er steevast voor een volksfeest. Zele werd de voorbije jaren maar liefst elf keer verkozen tot Roparunstad. Elke keer opnieuw werd de gemeente in een thema ondergedompeld. Voor 2020 was dat Mexico. Dat zou ook zo zijn in 2021, maar de sombreros zullen nu misschien definitief opgeborgen blijven en plaats maken voor een nieuw thema in 2022.