Vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton niet langer toegelaten in Durmen, Hansevelde en Huivelde

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele

Op de gemeenteraad in Zele is een tonnageverbod goedgekeurd. Vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton mogen niet meer door Durmen, Hansevelde en Huivelde rijden.

Er was de voorbije tijd heel wat sluipverkeer in Hansevelde en Huivelde door de werken aan de N47 (Zeelsebaan) in Dendermonde. En door andere werken verwacht het gemeentebestuur dat ook in Durmen hetzelfde kan gebeuren. Daarom werd in overleg met de gemeente Hamme en de stad Dendermonde beslist om een tonnageverbod in te stellen.

“De verschillende politiezones zullen regelmatig controleren op het naleven van dat verbod”, zegt Zeels burgemeester Hans Knop (CD&V). “De gemeente Hamme zal op haar grondgebied ook de nodige signalisatie voorzien.” De lokale politie van Berlare-Zele hield al sensibiliseringsacties aan de betreffende wegen, om de truckers te waarschuwen.Wanneer er nu eentje gesnapt wordt op een overtreding van het tonnageverbod, dan zal een boete volgen.