Sociale dienst helpt mensen die last hebben van corona

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

De coronacrisis sleept aan. Niet iedereen kan rekenen op de hulp van familie, vrienden of buren. De gemeente Lebbeke springt graag bij waar nodig.

Inwoners die hulp nodig hebben voor boodschappen, het ophalen van medicijnen, brengen of halen van post, in quarantaine zitten en geen beroep kunnen doen op familie, vrienden of buren. Mantelzorgers die omwille van het coronavirus hun taak als mantelzorger niet kunnen opnemen. Burgers die andere zorg nodig hebben of die vragen hebben rond financiële ondersteuning.

“Wij brengen de hulpvragers in contact met vrijwilligers of zorgactoren”, legt schepen van Sociale Zaken Goedele De Cock (SP.A-Groen) uit. “Het aantal coronabesmettingen neemt de laatste weken jammer genoeg toe. Sommige mensen kunnen daardoor voor hun boodschappen enz. niet op hun normale hulp rekenen of mogen het huis niet uit, omdat ze in quarantaine zitten. Andere mensen weten niet zo goed hoe ze hun tijd nu kunnen opvullen, omdat bijvoorbeeld hobby’s wegvallen. In het begin van de coronacrisis brachten we vrijwilligers en mensen die om hulp vroegen bij elkaar. Nu willen we dat opnieuw doen. We blijven – ook met de nodige afstand en veiligheidsmaatregelen – voor elkaar zorgen!”

Wie hulp nodig heeft kan de sociale dienst van de gemeente contacteren via 052/46 82 18 of socialedienst@lebbeke.be.