Pop-up Friet Artistiek in de plaats van restaurant Pur Boeuf

Algemeen Berlare Gemeenten Lifestyle Nieuws Varia

Friet Artistiek neemt even de plaats in van restaurant Pur Boeuf op de Donklaan. Met hetzelfde team, maar met een andere uitdaging. Ook al is het ook nog vleesboxen en ontbijt af te halen.

Geen sissende grillpannen meer voorlopig in Pur Boeuf, wel de geur van ossenwit, want chef Jeff Hanselaer toverde zijn vleesrestaurant na ‘research’ om tot frituur. “We wilden iets anders dan de take away met de gerechten van onze ‘normale’ kaart”, doet chef Jeff Hanselaer het verhaal. “Tijdens de eerste golf merkten we dat mensen wel kwamen afhalen, maar één keer per maand, of minder. Er zijn nu ook veel meer slachtoffers en er is veel minder gezinsbudget. Dus stak ik met de mensen uit mijn team de koppen samen en denken we door een pop-up frituur te beginnen meer en andere klanten te kunnen aanspreken. De drempel om eten te komen afhalen zal veel lager zijn en toch gaan we kwaliteit blijven leveren.”

“Tijdens de eerste golf merkten we dat mensen wel kwamen afhalen, maar één keer per maand, of minder”

Wie het wil kan in het restaurant wel nog een vleesbox of een ontbijt scoren, op afhaal, maar de curryworsten, satés, hamburgers en kipcorns maken de hoofdmoot uit tot de restaurants weer open mogen. “We hebben een tijdje geëxperimenteerd met de recepturen en de ingrediënten”, maakt Hanselaer duidelijk. “Van de kipkorn over de curryworsten tot de mexicano, we bieden het allemaal aan. Het zijn zeker geen kopieën van de originele snacks, ze zijn anders. Er zitten geen bewaarmiddelen in, we werken met vers vlees, veel met kip, maar ook met varkens-, runds- en kalfsvlees. Kalf zit in de bitterballen, die zijn veel verfijnder dan in de traditionele frituur. Het is niet alleen een goede teambuilding geweest voor onze medewerkers, we zijn er ook van overtuigd dat het zal aanslaan. Want we gaan alle aardappelen ook met de hand schillen en tot frietjes snijden. Ook iets wat ze tegenwoordig in geen enkel frietkot nog doen.”

Een pakje frieten van Friet Artistiek kost 2,60 euro.

Info: www.purboeuf.be