Politiezone is Hartveilig

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

De politiezone van Dendermonde kreeg de kwalificatie Hartveilig 2019-2021 van het Rode Kruis.

“Elke dag krijgen bijna 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 7 procent overleeft dit. Wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 7 minuten gereanimeerd en krijgt hij een stroomstoot toegediend met een AED, dan stijgen de overlevingskansen met 50 tot 70 procent”, klinkt het bij het Rode Kruis. “Rode Kruis-Vlaanderen wil met het project Hartveilig enerzijds de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand verhogen en anderzijds de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten.”

Lokale Politie Dendermonde vindt het belangrijk om ook tijdens interventies het verschil te kunnen maken. “Onze mensen zijn vaak als eersten ter plaatse en kunnen dus van levensbelang zijn voor een slachtoffer. Daarom hebben we verschillende opleidingsdagen gevolgd bij Rode Kruis-Vlaanderen/afdeling Dendermonde en hebben we een defibrilator bij de hand in ons hoofdkantoor”, zegt korpschef Patrick Feys. “We zijn fier dat we deze kwalificatie hebben behaald en zullen er alles aan doen om deze kennis en technieken bij onze medewerkers te onderhouden.”