Oplichter verkoopt cd’s voor onbestaande dierenbescherming

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws Sint-Gillis-Dendermonde

Omdat er enkele meldingen binnenkwamen over een oplichter die aan de deur cd’s wil verkopen voor een onbestaande dierenopvang wil de politie waarschuwen.

Het gaat om een man met grijs haar die niet al te groot is. Hij droeg volgens de mensen die hem aan de politie beschreven een blauwe pull. Hij heeft ook een opvallend blauw zakje bij zich. Leuren mag niet zonder kaart en is volgens de coronamaatregelen zelfs verboden.

Toch belt de man aan, vooral in de deelgemeente Sint-Gillis en probeert hij cd’s te verkopen voor een dierenopvangcentrum. Dat zou in Dendermonde 3.000 dieren helpen. Maar een dergelijk centrum bestaat niet. De politie vraagt onder meer via de sociale media om onmiddellijk 101 te bellen als de man aanbelt.