“Laat ons allemaal samen Berlare, Overmere, Uitbergen en de Donk verlichten”

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

Licht brengen in deze donkere coronatijden, dat is wat Gino Callaert wil doen. En hij wil bij uitbreiding heel Berlare oproepen om hetzelfde te doen. Zijn eigen woning in de Hoogstraat is alvast versierd met lampjes.

Wanneer we onze klokken verzetten naar het winteruur, dan zijn we genoodzaakt om meer donkerte toe te laten in ons leven. Maar die wil Gino Callaert bestrijden. “Na de persconferentie rond de nieuwe lockdown vatte ik het idee op om de kerstperiode vroeger te laten beginnen”, zegt hij. Daarom plaatste ik een warme oproep aan alle Berlarenaren op de sociale media. “Laat ons allemaal samen Berlare, Overmere, Uitbergen en de Donk verlichten. Niet met Kerst, maar vanaf nu.”

Met de oproep wil Gino ervoor zorgen dat mensen elkaar steunen in de donkere virusdagen. “We moeten aandacht hebben voor de mensen die alleen en eenzaam zijn, maar ook voor zij die sfeer missen, die in een donkere periode zitten”, gaat Gino verder. “Dat kan door in alle straten, aan alle huizen in de gemeente zo veel mogelijk lichtjes buiten te hangen. Aan het gemeentebestuur heb ik gevraagd om het Kasteelpark in Berlare, het Donkmeer, het Dorpsplein in Uitbergen en het Boerenkrijgpark in Overmere nu al aan te pakken en te verlichten en dus niet te wachten tot half november met de kerstverlichting. Want we kunnen het gebruiken. Er zijn ook mensen die altijd negatief zijn en het nut van mijn oproep niet inzien, maar daar reageer ik niet op. Licht brengt niet alleen gezelligheid, kleur en hoop in donkere dagen. Ook warmte.”

“Aan het gemeentebestuur heb ik gevraagd om het Kasteelpark in Berlare, het Donkmeer, het Dorpsplein in Uitbergen en het Boerenkrijgpark in Overmere nu al aan te pakken”

Wat mensen vandaag veel doen is wandelen. En dat moet in Berlare van lichtje naar lichtje kunnen. “Een verlichte gemeente met de trekpleisters als het Kasteelpark, kan een leuke wandeling opleveren”, volgens Gino Callaert. “Ik hoop dat mijn oproep veel gevolg krijgt en dat straten afspreken, maar een simpel kaarsje voor een raam is al voldoende. We mogen geen contact meer hebben met elkaar, maar op die manier kunnen we op een positieve manier deze moeilijke tijd toch goed doorkomen.”